In primul rand ne-am concentrat eforturile pe schimbarea regulamentului de functionare al serviciului de gestionare a cainilor fara stapan din subordinea primariei. Am reusit modificarea vechiului regulament, care facea abstractie de legea de protectie a animalelor, adoptat prin HCL 334/182/2008, cu unul adaptat legislatiei in vigoare, adoptat prin HCL 83/15.03.2010, forma finala a regulamentului o puteti vedea aici.

    Principala modificare adusa este ca NU SE VOR MAI EUTANASIA DECAT ANIMELELE DOVEDITE (IN BAZA BULETINULUI DE ANALIZE) CA SUFERIND DE BOLI INCURABILE, restul urmand sa se intoarca in locurile unde au fost capturate dupa deparazitare, vaccinare, sterilizare si marcare, in cel mult 7 zile.

    Din pacate se pare ca nu a fost decat un prilej folosit de dl. viceprimar Romeo Radulescu pentru a castiga voturile iubitorilor de animale din Ramnicu Valcea. In spatele "bunelor intentii" se ascunde printre altele o  taxa "de maidanez" ce urmeaza a fi colectata de la contribuabilii la bugetul local.  Cei de la DADP, condusi de dl. director Laurentiu Teodorescu, isi fac treaba in continuare cum stiu dumnealor mai bine, asa cum puteti vedea si in acest articol.

    Noi suntem "ochi si urechi" si vom avea grija ca organele abilitate sa fie sesizate pentru orice incalcare a legii. Pana acum au adunat plangeri penale pentru cruzime fata de animale, abuz in serviciu, ingradirea unor drepturi, infractiuni economice aproape toti cei implicati in acest serviciu, de la consilierii locali pana la ingrijitorii de la adapost.

    Daca vedeti hingherii in actiune (de obicei cu o camioneta ARO VL-01-LBN) si nu sunt insototi de un reprezentant al vreunei asociatii de protectia animalelor va rugam sunati la unul din numerele de la pagina "contact" si vom veni sa ii asistam cu cea mai mare placere.

        24.03.2010 La vanatoare de hingheri neautorizati printre blocuri. De data asta i-am prins. Au urmat bineinteles plangerile penale aferente pentru infractiunile comise.

        19.04.2010 Un nou act de cruzime un Rm. Valcea, o catelusa pekinez este impuscata cu o arma cu aer comprimat. Am sesizat IPJ Valcea care a deschis o ancheta si in acest caz.

        23.04.2010 In urma negocierilor esuate cu Primaria de a incepe o campanie de sterilizare in masa a cainilor fara stapan am hotarat sa demaram actiunea pe cont propriu. Au aparut deja pe strazi primii caini cu cercei rosii.

        27.04.2010 Suntem solicitati la un imobil de pe Aleea Privighetorii din Rm. Valcea unde dl. executor Bunescu Dumitru are sarcina de a pune in aplicare o sentinta civila privind evacuarea a 24 de pisici dintr-un apartament. La fata locului am gasit felinele inghesuite intr-o geanta de voiaj si un sac. Proprietara le duce la un cabinet vedetinar din apropiere, de unde, dupa afirmatiile dansei, ar trebui sa fie ridicate de diferite persoane in vederea adoptiei. Dupa spusele vecinilor, spre seara, incalca ordinul judecatoresc si duce din nou in apartament pisicile. A doua zi executorul se intoarce, pisicile sunt din nou inghesuite in saci si dispar definitiv. In acest caz am inaintat plangeri catre IPJ Valcea, Camera Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Pitesti, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti privind activitatea d-lui executor si catre Autoritatea de Sanatate Publica Valcea impotriva detinatoarei imobilului.

de astazi mai multe pe puicaniulian.wordpress.com

va urma ...